Filet mignon de porc, sauce moutarde
Een woord vooraf:
Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Hij bestaat uit een kop (kophaas), een dik gedeelte met een relatief dun uiteinde (varkensfilet, varkenshaas). De kophaas is het goedkopere deel omdat hij wat onregelmatiger van vorm is en minder mooi oogt. Qua smaak en structuur zijn beide stukken equivalent. Kophaas is niet eenvoudig te vinden: over het algemeen zult u in de winkel alleen varkenshaas tegenkomen. Dit heeft te maken met het feit dat de kophaas in de horeca veelvuldig wordt toegepast in gerechten waarvan, door de bewerking en de vorm, niet meer te herleiden is, of er nu varkenshaas of kophaas in zit. Kwestie van kostenbesparing. Voor dit recept kunt u zelf kiezen wat u het beste lijkt. Wij hebben voor het recept kophaas gebruikt.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Bereiding:
Opmaak:
Tip:
Houd wat saus achter de hand. Er komt navraag over van uw tafelgenoten!
Wijntip:
Heerlijk gerecht om mee te experimenteren! U kunt natuurlijk bij de klassiekers blijven, zoals een rode Côtes de Provence, een rode Premières Côtes de Blaye uit de Bordeauxstreek, of een rode Côtes du Rhône Villages uit de Rhônevallei. Maar probeer eens een Corbières Rosé uit Languedoc Roussillon, of een Arbois Rosé uit de Jura!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!