Print opties

Gerookte zalm met mierikswortelsaus

Räucherlachs mit Meerrettichsoße

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Sahnemeerrettich

De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, eventueel poedersuiker en dunne room. Zie recept. Voor dit voorgerechtje voegen we bovendien nog een lepeltje mayonaise toe. Wel zo smeuïg. Klik hier voor het recept van mayonaise.

Ingrediënten
  • stokbrook
  • 150 milliliters Sahnemeerrettich (mierikswortelsaus - zie recept)
  • 100 grammen gerookte zalm (per persoon)
  • kervel (per persoon)
  • 1 eetlepel mayonaise (zie recept)
Instructies
  1. Voorbereiding
    • Neem de plakjes zalm uit de verpakking en draai er rolletjes van
    • Leg deze op de borden
    • Doe er een spiegeltje mierikswortelsaus bij (klik voor recept)
    • Serveer met een paar plakjes dun gesneden stokbrood
    • Garneer af met een takje kervel. Klaar!
Keywords: sahne, mierikswortel, gerookte zalm

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!