Gerookte zalm met mierikswortelsaus

We hebben allemaal wel eens een feestje...
pinit

Räucherlachs mit Meerrettichsoße

Gerookte zalm met mierikswortelsaus

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Total Time 5 minuten
Servings: 4

Description

Sahnemeerrettich

De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, eventueel poedersuiker en dunne room. Zie recept. Voor dit voorgerechtje voegen we bovendien nog een lepeltje mayonaise toe. Wel zo smeuïg. Klik hier voor het recept van mayonaise.

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding
    • Neem de plakjes zalm uit de verpakking en draai er rolletjes van
    • Leg deze op de borden
    • Doe er een spiegeltje mierikswortelsaus bij (klik voor recept)
    • Serveer met een paar plakjes dun gesneden stokbrood
    • Garneer af met een takje kervel. Klaar!
Keywords: sahne, mierikswortel, gerookte zalm

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?