Print opties

Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries

Magret de canard fumé, rillettes

Cooking Method ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Simpel. Lekker. Verfrissend.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Garnituur:
  • 400 gerookte tamme-eendenborst
  • 4 eetlepels cranberrycompote (zie recept)
  • paa stengels Affilla cress (decoratie)
  • 8-12 viooltjes (decoratie)
  • 4 eetlepels groene gemengde sla
  • 1 gram walnootolie
  • paa druppels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels rillettes van eend (zie recept)
  • 4 theelepels mierikswortelsaus (zie recept)
  • Keukengerei:
  • Garneerring
  • Trancheermes
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Bereid een paar dagen tevoren een mooie rillettes van eend (klik voor recept)
    • Bereid ook de cranberriecompote (klik voor recept)
    • Maak een lekkere groene salade met een dressing van walnotenolie en een paar druppels azijn
    • Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter
  2. Serveertip:

    • Leg de plakjes netjes op een bord in een waaiervorm
    • Leg er een toefje mierikswortelsaus (zie recept) op
    • Serveer een quenelle  van de rillette in een klein bakje met wat cranberriecompote
    • Leg per persoon een portie salade  op het bord
    • Garneer de salade af met een paar viooltjes
    • Garneer het bord af met een paar plukjes affillacress. Klaar!
Keywords: cranberries, rilletes, eendenborst, gevogelte

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!