Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries
Recept met een ster
Magret de canard fumé, rillettes
Gerookte tamme-eendenborst, rillettes, cranberries
Ingrediënten
Garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Bereid een paar dagen tevoren een mooie rillettes van eend (klik voor recept)
- Bereid ook de cranberriecompote (klik voor recept)
- Maak een lekkere groene salade met een dressing van walnotenolie en een paar druppels azijn
- Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter
-
Serveertip:
- Leg de plakjes netjes op een bord in een waaiervorm
- Leg er een toefje mierikswortelsaus (zie recept) op
- Serveer een quenelle van de rillette in een klein bakje met wat cranberriecompote
- Leg per persoon een portie salade op het bord
- Garneer de salade af met een paar viooltjes
- Garneer het bord af met een paar plukjes affillacress. Klaar!