Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter
Recept met een ster
Loup de mer poché avec son beurre de homard
Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter
Ingrediënten
Vis en pocheervocht:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Snij de selderijknol doormidden en haal uit het dikste gedeelte 4 dunne plakjes
- Kook deze in zout water met steranijs tot ze gaar zijn
- Snij de selderijstengel in flinterdunne plakjes (eminceren) en stoof deze in een klein beetje boter op een laag pitje
- Hak de sjalot fijn en laat deze glazig worden (glaceren) in wat boter op een laag pitje
- Maak pocheervocht van kreeftenfond, salie, witte wijn, klein scheutje azijn, laurier en peperkorrels
- Leg de plakken selderijknol op hete borden en hou warm
-
BEREIDING
- Pocheer de vis in in het vocht, 2-3 minuten aan weerszijden
- Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op de plakken selderijknol
- Ondertussen: zet de sjalot weer op het vuur en verwarm op hoog vuur
- Deglaceer (blus af) met witte wijn en kreeftenfond
- Reduceer (laat indampen)
- Haal van de warmtebron af en monteer (klop op met stukjes koude boter) tot een mooie lobbige saus ontstaat
-
WIJNTIP
Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.