Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter

Recept met een ster
pastinaakt pinit

Loup de mer poché avec son beurre de homard

Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Loup de mer
Oftewel zeewolf, is familie van de baars. Het is een roofvis met stevige tanden die zo'n anderhalve meter lang kan worden. Het vlees is stevig en prachtig wit, met een fantastische structuur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vis en pocheervocht:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Snij de selderijknol doormidden en haal uit het dikste gedeelte 4 dunne plakjes
    • Kook deze in zout water met steranijs tot ze gaar zijn
    • Snij de selderijstengel in flinterdunne plakjes (eminceren) en stoof deze in een klein beetje boter op een laag pitje
    • Hak de sjalot fijn en laat deze glazig worden (glaceren) in wat boter op een laag pitje
    • Maak pocheervocht van kreeftenfond, salie, witte wijn, klein scheutje azijn, laurier en peperkorrels
    • Leg de plakken selderijknol op hete borden en hou warm
  2. BEREIDING

    • Pocheer de vis in in het vocht, 2-3 minuten aan weerszijden
    • Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op de plakken selderijknol
    • Ondertussen: zet de sjalot weer op het vuur en verwarm op hoog vuur
    • Deglaceer (blus af) met witte wijn en kreeftenfond
    • Reduceer (laat indampen)
    • Haal van de warmtebron af en monteer (klop op met stukjes koude boter) tot een mooie lobbige saus ontstaat
  3. WIJNTIP

    Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.

    wijntip witte wijn
Keywords: vis, wolf, pocheren, kreeft, fond

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?