Helemaal zelf maken - from scratch
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooie varkensfilet. Mooi product - niet al te duur en met een subtiele smaak.
Snij de aardappels in partjes Volg hiervoor de instructies voor "patate al forno" .
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes (parmentier).
Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap open (vlinderen).
Laat 200ml appelsap indampen tot een dikke stroop overblijft (reduceren).
Voeg een eetlepel fijne mosterd en 50 gram boter toe.
Roer met een garde tot een glad geheel.
Braad de rollade 30 min lang op 180 graden.
Voeg nu de groenten en de aardappels toe. Als groenten kunt u kiezen voor ovengroente van verschillende soorten. Zoete aardappel is erg lekker bij dit gerecht. Ook broccoli doet het uitstekend.
Wij zouden bij het appelthema blijven. Wel zo consequent. Dus bij de koffie straks een Calvados, en bij het hoofdgerecht een mooie cider uit Normandië.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!