Gelakte rollade van varkensfilet, gevuld met appel

Carré de porc roulé et laqué farci aux pommes
Gevulde varkensfilet pinit

Helemaal zelf maken – from scratch

Gelakte rollade van varkensfilet, gevuld met appel

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 2 uur Total Time 2 uren 30 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Groentegarnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooie varkensfilet. Mooi product - niet al te duur en met een subtiele smaak.

  2. Snij de aardappels in partjes Volg hiervoor de instructies voor "patate al forno" .

    • Verwarm de oven voor op 180° C
    • Snij de salieblaadjes heel fijn
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes (parmentier).

    • Snij de ui zo fijn mogelijk
    • Fruit de ui in 15 gram boter
    • Voeg na 3 minuten de appel toe en stoof 5 minuten
    • Maak een samenhangend geheel van het broodkruim, de melk en de salie
    • Breng op smaak met zout en peper
  4. Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap open (vlinderen).

    • Verdeel het afgekoelde appelmengsel erover, druk het aan en laat aan beide korte kanten 5 cm vrij
    • Rol het vlees op en bind het vlees met rolladetouw. Volg deze instructie
    • Laat op een koele plek rusten
  5. Laat 200ml appelsap indampen tot een dikke stroop overblijft (reduceren).

  6. Voeg een eetlepel fijne mosterd en 50 gram boter toe.

  7. Roer met een garde tot een glad geheel.

    • Leg de rollade op een bakblik
    • Wrijf hem in met wat gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper
  8. Braad de rollade 30 min lang op 180 graden.

  9. Voeg nu de groenten en de aardappels toe. Als groenten kunt u kiezen voor ovengroente van verschillende soorten. Zoete aardappel is erg lekker bij dit gerecht. Ook broccoli doet het uitstekend.

    • Braad de rollade en de garnituur nog zo'n 15-20 minuten door
    • Glaceer hierbij de rollade door telkens een laagje van de gereduceerde appelstroop over het vlees te strijken met een penseel
    • Haal de rollade uit de oven
    • Bestrijk een laatste keer met wat appelstroop
    • Serveer de rollade in schijven met de groentegarnituur en een paar druppels stroop. Klaar!
  10. Wijntip:

    Wij zouden bij het appelthema blijven. Wel zo consequent. Dus bij de koffie straks een Calvados, en bij het hoofdgerecht een mooie cider uit Normandië.

Keywords: roleau, rollade, binden, varken, filet, carré

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?