Cocktail de crevettes
Ach ja, garnalencocktail. Natuurlijk! Het ís en blijft een knaller voor de feestdagen en gelegenheden. Je kunt er niet omheen en bijna iedereen vindt het lekker. Onze garnalenvissers van Volendam en Stellendam zijn er trots op. En met recht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak eerst de cocktailsaus volgens het recept dat u hier kunt vinden. Als u die afdekt met huishoudfolie, kan dat zelfs een dagje in de ijskast verdragen.
Een witte wijn met een mooi fleurig houtboeket doet het hier goed bij. In de Bourgogne, meer specifiek in de Côte de Beaune, kan men zoiets tegenkomen in de betere cru’s zoals Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet of Meursault. Sommige Chileense witte wijnen (die vaak stukken vriendelijker zijn voor de knip) hebben deze karakteristieken ook.
Een frisse, witte wijn. Als het even kan - een oubollige... Chablis? Entre-deux-mers!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!