Print opties

Garnalencocktail

Cocktail de crevettes

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Ach ja, garnalencocktail. Natuurlijk! Het ís en blijft een knaller voor de feestdagen en gelegenheden. Je kunt er niet omheen en bijna iedereen vindt het lekker. Onze garnalenvissers van Volendam en Stellendam zijn er trots op. En met recht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen garnalen (gekookt, gepeld)
  • 3 blaadjes Romeinse sla
  • 16 eetlepels peterselie (fijn gehakt)
  • 3 schijven citroen
  • 300 milliliters cocktailsaus (zie recept)
Instructies
  1. EERST DE SAUS

    Maak eerst de cocktailsaus volgens het recept dat u hier kunt vinden. Als u die afdekt met huishoudfolie, kan dat zelfs een dagje in de ijskast verdragen.

  2. DAN DE COCKTAIL

    • Scheur de slabladeren met de hand in kleine stukjes en verdeel deze over 6 glazen zodat een mooi bodempje ontstaat
    • Verdeel vervolgens de garnalen over de 6 glazen
    • Begiet de garnalen nu met de cocktailsaus (napperen)
     

    SERVEERTIP

    Garneer af met wat versgehakte peterselie en een half of kwart plakje citroen. Serveer er een toastje bij. Klaar!.

     

    WIJNTIP

    Een witte wijn met een mooi fleurig houtboeket doet het hier goed bij. In de Bourgogne, meer specifiek in de Côte de Beaune, kan men zoiets tegenkomen in de betere cru’s zoals Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet of Meursault. Sommige Chileense witte wijnen (die vaak stukken vriendelijker zijn voor de knip) hebben deze karakteristieken ook.

  3. Wijntip:wijntip witte wijn

    Een frisse, witte wijn. Als het even kan - een oubollige... Chablis? Entre-deux-mers! 

Keywords: garnaal, cocktail, mayonaise

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!