Print opties

Gamba’s met kadayif

Gambas au kadayif

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 3 min Cook Time: 7 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Ingrediënten
  • 6 scampi's of gamba's (niet te klein)
  • 1 pakje kadayif
  • 1 teen knoflook
  • geklaarde boter (of ghee)
  • Siroop, maak een keuze:
  • paar eetlepels Tamarindesiroop
  • paar eetlepels Moerbeisiroop
  • paar eetlepels Johannesbroodsiroop
  • paar eetlepels Granaatapppelsiroop
  • Keukengerei
  • 6 Ovenschaaltjes
  • Knoflookpers
  • Oven
Instructies
  1. Kadayif, een soort engelenhaar van filodeeg,  vindt u in de Turkse of Arabische winkel.

  2. BEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Als u bent begonnen met ongepelde gamba’s: Pel de gamba’s en laat de staart eraan zitten.
    • Pers wat knoflook over de gamba’s
    • Maak uw handen goed vet met ghee of geklaarde boter en pluk de kadayif uit elkaar
    • Wikkel de gamba’s erin (zorg voor een gelijkmatige verdeling)
    • Plaats ze op vuurvaste schaaltjes en...
    • ...plaats ze in de hete oven
    • Bak 8-10 minuten tot de kadayif goudbruin en de gamba’s gaar zijn
    • Garneer af met een sliertje siroop naar keuze. Klaar!
Keywords: filodeeg, scampi

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!