Gamba’s met kadayif
Een lekker voorafje. Kadayif vindt u in de Turkse of Arabische winkel.
Gambas au kadayif
Gamba’s met kadayif
Ingrediënten
Siroop, maak een keuze:
Keukengerei
Instructies
-
Kadayif, een soort engelenhaar van filodeeg, vindt u in de Turkse of Arabische winkel.
-
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Als u bent begonnen met ongepelde gamba’s: Pel de gamba’s en laat de staart eraan zitten.
- Pers wat knoflook over de gamba’s
- Maak uw handen goed vet met ghee of geklaarde boter en pluk de kadayif uit elkaar
- Wikkel de gamba’s erin (zorg voor een gelijkmatige verdeling)
- Plaats ze op vuurvaste schaaltjes en...
- ...plaats ze in de hete oven
- Bak 8-10 minuten tot de kadayif goudbruin en de gamba’s gaar zijn
- Garneer af met een sliertje siroop naar keuze. Klaar!