Varkensfilet van de grill
Filet de porc “tranché-grillé”
Varkensfilet van de grill
Ingrediënten
Garnituur:
Saus:
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Garnituur:
- Kook de aardappelen in de schil.
- Haal de broccoli uit elkaar in roosjes.
- Gebruik de stam niet in dit gerecht. U kunt er wel allerlei andere lekker dingen mee maken. Risotto en brodo vegetale (klik voor recept) bijvoorbeeld.
- Kook de broccoli in water met wat zout.
- Blancheer de broccoli als volgt:
- Haal de broccoli na 3 minuten uit het water (water niet weggooien), en leg hem in een bad met ijskoud water. Hierdoor blijft de fel groene kleur bewaard.
- Laat even afkoelen. Hierna kunt u de broccoli verder koken tot deze gaar is. De kleur blijft bewaard.
-
Bereiding van de filetlapjes:
De kant-en-klare filetlapjes zijn te koop bij de slager. U kunt ook starten met een hele varkensfilet. Snij dan medaillons van 2-3 cm dikte. Kruiden met zout & peper.- Haal ze geruime tijd van tevoren uit de koelkast om te voorkomen dat ze te lang moeten garen en droog worden op de grill.
- Smeer ze eventueel in met wat olijfolie.
- Grill ze op een barbecue of grillplaat, een minuut of 2 aan beide zijden.
- Zorg ervoor dat de grill goed heet is, zodat een mooie kleur bereikt wordt aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog mals en sappig blijft en niet uitdroogt.
-
Ondertussen de saus voor de broccoli:
- Geklaarde boter laten smelten.
- Eidooiers met water en citroensap loskloppen met een garde.
- Op een zacht vuurtje de eidooiers tot een stevig en vast schuim kloppen.
- Opletten dat de dooiers niet stollen!
- Van het vuur weg de gesmolten boter beetje bij beetje door de eidooierschuim kloppen.
- De saus op smaak brengen met zout en eventueel nog wat citroensap.
-
Serveren:
Maak de borden op met het vlees en de groenten. Giet de saus over de broccoliroosjes (napperen) of maak een spiegeltje van de saus op de bodem van het bord en leg het vlees daar bovenop. Klaar! -
Wijntip:
Een fruitige witte wijn of een rosé. IJskoud.