Print opties

Wildzwijnsfilet met vlierbessenboter

Filet de sanglier, beurre sureaux

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150 grammen wildzwijnsfilet
  • 4 stoofpeertjes (zie recept)
  • 30 milliliters vlierbessenconcentraat (zie recept)
  • 50 grammen boter
  • 50 milliliters wildfond (zie recept)
  • 1 takje zout & peper (naar smaak)
  • 200 grammen spekblokjes (gerookt)
  • 400 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • 400 grammen spruitjes
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Kruid de filets en laat ze rusten en op temperatuur komen. Maak de stoofpeertjes (zie recept) en gebruik voor wat extra kleur 10ml van het vlierbessenconcentraat  (zie recept).
    • Breng wildfond (zie recept) aan de kook (let op: gebruik een fond zonder zout!).
    • Voeg de resterende 20 ml vlierbessenconcentraat toe.
    • Kook het vocht in tot ongeveer een derde over is (reduceren).
    • Doof de warmtebron en voeg 25 g boter toe (monteren). Laat de boter goed smelten en hou het geheel warm
    • Snij de plakjes spek in dunne reepjes en bak ze uit
    • Kook de spruitjes en voeg ze toe aan de spekjes
    • Maak een mooie aardappelpuree (zie ons recept)

    Bereiding:

    • Bak het vlees even snel aan aan beide kanten.
    • Temper de warmtebron en gaar het vlees ongeveer 3 minuten aan weerskanten.
    • Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.

    Serveertip:
    Serveer de filets met gekookte spruitjes en gebakken spekjes, een peertje, aardappelpuree en natuurlijk de heerlijke vlierbessenboter.

    Wijntip:
    Een ijskoude Muscat de Beaumes de Venise. Heerlijk.

Keywords: zwijn, wild, gibier

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!