Wildzwijnsfilet met vlierbessenboter

pinit

Filet de sanglier, beurre sureaux

Wildzwijnsfilet met vlierbessenboter

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Kruid de filets en laat ze rusten en op temperatuur komen. Maak de stoofpeertjes (zie recept) en gebruik voor wat extra kleur 10ml van het vlierbessenconcentraat  (zie recept).
    • Breng wildfond (zie recept) aan de kook (let op: gebruik een fond zonder zout!).
    • Voeg de resterende 20 ml vlierbessenconcentraat toe.
    • Kook het vocht in tot ongeveer een derde over is (reduceren).
    • Doof de warmtebron en voeg 25 g boter toe (monteren). Laat de boter goed smelten en hou het geheel warm
    • Snij de plakjes spek in dunne reepjes en bak ze uit
    • Kook de spruitjes en voeg ze toe aan de spekjes
    • Maak een mooie aardappelpuree (zie ons recept)

    Bereiding:

    • Bak het vlees even snel aan aan beide kanten.
    • Temper de warmtebron en gaar het vlees ongeveer 3 minuten aan weerskanten.
    • Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.

    Serveertip:
    Serveer de filets met gekookte spruitjes en gebakken spekjes, een peertje, aardappelpuree en natuurlijk de heerlijke vlierbessenboter.

    Wijntip:
    Een ijskoude Muscat de Beaumes de Venise. Heerlijk.

Keywords: zwijn, wild, gibier

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?