Kalfsoester met kastanjerisotto
Escalope de veau au vin blanc, risotto aux châtaignes
Kalfsoester met kastanjerisotto
Description
Een traditioneel recept uit de Franse gastronomie. met een leuk gerecht uit de Italiaanse keuken. U kunt de kalfsoester kopen of zelf snijden van een kalfslapje van de dikke bil (kalfsschnitzel naturel), maar ook van een kalfshaasfilet. Hoe dan ook – het vlees moet vooral niet te hoog zijn. Ook een gekochte kalfsoester moet u dus waarschijnlijk even snijden (zie hieronder).
Zie ook: Scaloppine di vitello al vino
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructions
-
TRANCHEREN
Snij de oesters in plakken van ongeveer 1 centimeter. Als u start met een kalfslapje kunt u het vlees door de helft in twee stukken snijden. Het is niet de bedoeling dat het vlees in één homp of lap op tafel komt maar als 2 nette plakjes.
-
KRUIDEN EN BESTUIVEN
Kruid het vlees naar smaak met zout en peper en dep ze in wat bloem.
- Doe wat boter in een koekenpan met dikke bodem en laat warm worden.
- Leg de kalfshaasescaloppes in de boter en zet ze even aan
- Blus af met de wijn
- Stoof de lapjes op matig vuur nèt gaar. De buitenkant hoeft niet sterk te kleuren, dat is niet de bedoeling. Er komt ook geen korstje op het vlees. De bloem wordt gaar en een beetje papperig. Dat hoort zo.
-
SERVEERTIP
Serveer het vlees met de kastanjerisotto (klik voor recept). Als garnituur: wat gestoofde witlof.
-
WIJNTIP
Een simpele witte wijn . Het vlees is zeer zacht van smaak en een wijn die te zuur of te houterig is zou gaan overheersen. Een Müller-Thurgau van een goede wijnboer rond Baden-Baden zou een prachtige oplossing zijn. Een niet al te geprononceerde Pinot Gris past ook prima.