Engelse custardsaus

Een Engelse basissaus voor tal van desserts.
pinit

Custard Sauce

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 min Cook Time 10 min Rest Time 2 uur Total Time 2 uren 11 minuten

Description

Veel geziene gast bij Brits gebak

Custard sauce of custardsaus is een vloeibaar, ver familielid van vla dat gebruikt wordt als saus. Het wordt wordt vaak gebruikt bij gebak (Apple pie bijvoorbeeld).

Voor 1 liter:

Keukengerei

Instructies

  1. Splits de eieren.

    • Gebruik verse vanille. Kijk hier hoe
    • Zet de melk op het vuur met de lege vanillestok en de losgeschraapte zaden.
  2. Blancheer de eierdooiers door ze met de suiker te vermengen…

  3. … en goed op te kloppen.

  4. Zodra de melk kookt:

    • de vanillestok eruit vissen en de rest bij het eiermengsel gieten.
    • Pan opzij zetten, niet naar de afwas!
    • Mengsel goed kloppen met een garde.
  5. Giet het mengsel nu terug in de pan.

  6. Binden
    • Verwarm het mengsel opnieuw, op een heel laag pitje.
    • Blijf voortdurend roeren met een houten spatel of lepel.
    • Maak “achten” over de bodem ban de pan om aanbranden te voorkomen.
    • Dit moment in het bereidingsproces moet goed in de gaten worden gehouden: de eieren moeten nu langzaam de saus binden.
  7. De saus moet dik worden en als een deken op de spatel blijven hangen (dit heet in de Franse keuken “à la nappe”).

    Pas op! Als het vuur te hoog staat, slaan de eieren door en krijgen we een roerei!

  8. Zeef de saus, laat hem, de eerste paar minuten nog voortdurend roerend, afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens in de koeling. Klaar!

Keywords: vla, patisserie, creme, pudding, ijs

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?