English Breakfast

pinit

Engels ontbijt

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 6 min Total Time 11 minuten
Servings: 2

Description

Een klassieker voor Valentijnsdag

Friends and lovers, aan de bak! Dit is stoer eten maar tegelijkertijd een fantastische gelegenheid om eens romantisch uit de hoek te komen! Valentijn bijvoorbeeld…..heerlijk! Op je blote voeten zachtjes de trap af naar de keuken, fornuis aan, receptje in de hand, en voor je het weet serveer je een hartverwarmende, romantische, authentieke English Breaksfast aan je geliefde! Natuurlijk kan het ook gewoon op een willekeurige andere dag….zoals een vriend van me laatst zei: “Als je het goed doet is elke dag Valentijnsdag!”.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Ook lekker:

Keukengerei:

Instructies

  1. Bacon and sausages

    Begin met ingrediënten op kamertemperatuur. Maak de borden waarop u gaat serveren warm in de oven of bordenwarmer. Doe een flinke klont boter in een koekenpan en zet op een matig vuur. Als de boter gesmolten is kunnen de worstjes erbij. Niet te snel laten garen, een minuutje of 8 mogen ze wel hebben. Haal ze uit de pan en laat ze rusten. Verhoog het vuur en bak de plakken bacon snel om en om. Klaar!

    Reuzel

    In het Verenigd Koninkrijk wordt in plaats van boter nog wel eens reuzel (varkensvet) gebruikt. Hierin worden de worstjes dan gebakken en soms worden zelfs de sneetjes brood herin gebakken, in plaats van geroosterd in de broodrooster. Is wel lekker maar ook wel heel erg zwaar op de maag, zo vroeg in de ochtend.

    The eggs

    U kunt de eieren bakken of roeren. Mag allebei. Een ei bakken hoef ik u niet uit te leggen: gewoon een mooi spiegelei in een hoop roomboter maken. Heerlijk. Een roerei (2 eieren) is iets gecompliceerder:
    • klontje boter en 3-4 eetlepels melk in een steelpannetje of sauteuse laten smelten
    • ondertussen eieren losklutsen
    • ei in het pannetje
    • op een zacht vuur onder voorzichtig roeren met een houten lepel of spatel stijf laten worden
    • Goed over de bodem blijven gaan opdat niets aanbakt. Doet het dat wel, niet schrapen! We willen geen aangebrande stukjes ei in onze scrambled egg!
    • Hoe intensiever u roert, des te gladder wordt het roerei. Mooier is een wat brokkeligere structuur, dus niet al te hard roeren!

    Serveertip

    Toast ondertussen de plakken casinobrood in de broodrooster of oven en snij ze diagonaal door. Maak een dienblad op met:


    English muffins met clotted cream

    Zin in meer? Volg dit recept en maak heerlijke muffins!

Keywords: ei, spek, ham, ontbijt,Engeland, bacon, breakfast

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?