Engels ontbijt
Friends and lovers, aan de bak! Dit is stoer eten maar tegelijkertijd een fantastische gelegenheid om eens romantisch uit de hoek te komen! Valentijn bijvoorbeeld…..heerlijk! Op je blote voeten zachtjes de trap af naar de keuken, fornuis aan, receptje in de hand, en voor je het weet serveer je een hartverwarmende, romantische, authentieke English Breaksfast aan je geliefde! Natuurlijk kan het ook gewoon op een willekeurige andere dag….zoals een vriend van me laatst zei: “Als je het goed doet is elke dag Valentijnsdag!”.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Begin met ingrediënten op kamertemperatuur. Maak de borden waarop u gaat serveren warm in de oven of bordenwarmer. Doe een flinke klont boter in een koekenpan en zet op een matig vuur. Als de boter gesmolten is kunnen de worstjes erbij. Niet te snel laten garen, een minuutje of 8 mogen ze wel hebben. Haal ze uit de pan en laat ze rusten. Verhoog het vuur en bak de plakken bacon snel om en om. Klaar!
In het Verenigd Koninkrijk wordt in plaats van boter nog wel eens reuzel (varkensvet) gebruikt. Hierin worden de worstjes dan gebakken en soms worden zelfs de sneetjes brood herin gebakken, in plaats van geroosterd in de broodrooster. Is wel lekker maar ook wel heel erg zwaar op de maag, zo vroeg in de ochtend.
Toast ondertussen de plakken casinobrood in de broodrooster of oven en snij ze diagonaal door. Maak een dienblad op met:
Zin in meer? Volg dit recept en maak heerlijke muffins!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!