Eenpersoons beenhammetje met mosterdsaus
Lekker eenvoudig en toch bijzonder
Eenpersoons beenhammetje met mosterdsaus
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding
- Was en borstel de wortelen
- Schil de rapen en snij ze in vieren
- Schil de aardappels en snij ze op ongeveer dezelfde maat
- Verwarm de oven voor op 180 C°
-
Bereiding
- Zet in een gietijzeren braadpan de sjalotten en de ui aan met olijfolie tot deze glazig worden (glaceren)
- Voeg de wortelen toe, dan de rapen, en dan de aardappelen
- Doe meteen daarna de kruiden erbij en schep alles een paar keer goed om
- Voeg nu de wijn en een derde van de bouillon (zie recept) toe
- Breng aan de kook
- Laat op een laag vuurtje pruttelen, ongeveer 10 minuten, en hou nat door af en toe bouillon toe te voegen
- Leg de voorgegaarde hammetjes nu in de pan en laat ze langzaam warm worden (weer ongeveer 10 minuten). Zorg ervoor dat het geheel niet droog komt te staan door steeds weer bouillon toe te voegen
- Haal de hammetjes uit de pan en smeer ze in met een mengsel van de mosterd, de kaas en de olijfolie
- Leg ze op een bakblik en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 7 minuten, en steek daarna voor een minuut of twee de grill aan voor een krokant korstje
- Zeef de groenten uit de bouillon
- Verwijder de tijm en het bonenkruid
- Serveer de hammetjes met de groenten. Klaar!
-
Wijntip:
Een frisse witte wijn.