Dikke lende op de BBQ

pinit

Gemaakt van biefstuk uit de flank

Dikke lende op de BBQ

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Rest Time 5 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefestijn. Dikke lende is een stuk uit de flank. Heerlijk van structuur en malser dan entrecote. Dit recept kan natuurlijk ook met andere biefstuksoorten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren) en…

  2. …verwijder de verpakking. Zo kleurt het vlees weer mooi rood na zijn verblijf in het luchtledige. Maal wat verse zwarte peper over het vlees.

  3. Zout het vlees. U kunt ook kiezen voor uw eigen favoriete kruidenmengsel.

  4. Wrijf de lendes in met olijfolie.

  5. Knijp er een flinke hoeveelheid knoflook overheen.

    • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
    • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (3 minuten ongeveer)
    • Draai het vlees om en herhaal het proces
    • Leg de snoeptomaatjes die u aan een vleespen heeft geregen de laatste 2 minuten bij het vlees op de grill
    • Gebruik een kernthermometer. Als het vlees binnenin 55 graden is, is het op zijn lekkerst. Klaar!
Keywords: biefstuk, barbecue, tomaat

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?