Dikke lende op de BBQ
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2022/03/dikke-lende-op-de-bbq-barbecue-copy.jpg)
Gemaakt van biefstuk uit de flank
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2022/03/dikke-lende-op-de-bbq-barbecue-copy.jpg)
Dikke lende op de BBQ
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren) en…
-
…verwijder de verpakking. Zo kleurt het vlees weer mooi rood na zijn verblijf in het luchtledige. Maal wat verse zwarte peper over het vlees.
-
Zout het vlees. U kunt ook kiezen voor uw eigen favoriete kruidenmengsel.
-
Wrijf de lendes in met olijfolie.
-
Knijp er een flinke hoeveelheid knoflook overheen.
-
- Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
- Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (3 minuten ongeveer)
-
- Draai het vlees om en herhaal het proces
- Leg de snoeptomaatjes die u aan een vleespen heeft geregen de laatste 2 minuten bij het vlees op de grill
- Gebruik een kernthermometer. Als het vlees binnenin 55 graden is, is het op zijn lekkerst. Klaar!