Print opties

Deeg voor Flammkuchen

Flammkuchenteig - Pâte pour tarte flambée

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Rest Time: 30 min Total Time: 35 minuten
Beschrijving

Een dun brooddeeg voor Tarte Flambée

Een voorloper van de pizza, die in de 1960'er jaren zijn intrede deed in West- en Oost-Europa, was voor de streek van Baden-Baden tot Straatsburg de Flammkuchen of Tarte Flambée. Tegenwoordig wordt deze lekkere snack weer steeds populairder, al is zijn lot inmiddels wel sterk verbonden met het kerstseizoen - op iedere Weihnachtsmarkt is wel een stalletje te vinden met flammkuchen.

Er zijn twee deegsoorten die geschikt zijn voor dit gerecht - met en zonder gist. Dit is het recept voor flammkuchendeeg zonder gist.

Bekijk ook onze recepten voor pizzadeeg!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 600g:
    Voor +/- 600g deeg:
  • 200 milliliters warm water (op 28-30 ℃)
  • 1/2 theelepels zout (fijn)
  • 400 grammen bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eierdooiers
  • Keukengerei:
  • Penseel (Mattarello)
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Huishoudfolie
Instructies
    • Alle bestanddelen in een kom samen tot een deeg kneden
    • een bol van maken
    • deze insmeren met nog een paar druppels olijfolie
    • Bedekken met huishoudfolie
    • 30 minuten laten rusten. Klaar!
Keywords: Flammkuchen, deeg, basis, Weihnachten, Baden-Baden

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!