Print opties

Dashi

Japanse basisbouillon

Cooking Method ,
Cuisine ,
Courses ,
Beschrijving

Basisbouillon uit de Japanse keuken, onder meer te gebruiken als basis voor een aantal sauzen, waaronder ponzu en gomazu.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 1,5 liter dashi:
  • 15 grammen kombu
  • 1,5 liters water
  • 35 grammen bonitovlokken
  • Keukengerei:
  • Zeef
Instructies
  1. Bereidingswijze:

    • Verwarm het water met de kombu op een laag vuur
    • Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon
    • Voeg de bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn) toe en neem de pan van het vuur
    • Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!