Print opties

Daal gosht

Uit de traditionele Indiase keuken

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 35 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 35 minuten
Servings 6
Beschrijving

Daal gosht
Daal gosht is een combinatieschotel van vlees en linzen. Je bent er wel even druk mee (hoe langer het stooft, des te lekkerder wordt het) maar moeilijk is het zeer zeker niet.

Mungbonen

Mung dal

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor het vlees kunt u kiezen uit:
  • 1 kilogram lamsschouder (of poulet)
  • 1 kilogram lamsgehakt (zie recept)
  • En verder:
  • 150 grammen mungbonen
  • 100 grammen masur dal
  • 100 grammen mung dal
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels palmolie
  • 2 uien (middelgroot)
  • 1 eetlepel gember (fijnghakt en geplet)
  • 1 eetlepel knoflook (fijnghakt en geplet)
  • 2 eetlepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 eetlepel komijnpoeder (djintan)
  • 1/2 eetlepels turmericpoeder (koenjit)
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 limoensap
  • korianderblad (decoratie)
  • 1 snufje asafoetida
  • papadum (erbij)
  • Keukengerei:
  • Vijzel
Instructies
  1. Voorbereiding met lamsschouder:

    • Bent u begonnen met lamsschouder, haal het vlees dan van het bot en snij het in grove stukken
    • Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier de stukken vlees snel in aan op hoog vuur
    • Breng op smaak met zout
    • Voeg (net genoeg) water toe en stoof op een zachte pit het vlees gaar
  2. Voorbereiding met gehakt:

    • Maak lamsgehakt (volg de link)
    • Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier het gehakt snel in aan op hoog vuur
    • Breng op smaak met zout
    • Voeg (net genoeg) water toe en stoof op een zachte pit het vlees gaar
  3. Voeg de linzen en mungbonen toe, schep een paar keer door elkaar en haal van het vuur af

  4. Bereiding:

    • Snij de uien in halve ringen
    • Zet ze aan met de rest van de olie tot de ui goudkleurig is
    • Snij de gember en knoflook in kleine stukjes en plet deze tot een smeuïge massa in een vijzel
    • Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze even mee
    • Voeg nu alle droge kruiden toe bak het geheel tot de olie zich afscheidt van het mengsel
    • Voeg nu het vlees en de linzen/mungbonen toe
    • Stoof de linzen en mungbonen gaar
    • Haal van het vuur
    • Voeg limesap toe
    • Breng op smaak met zout
    • Serveer met gehakt korianderblad, papadum en wat witte rijst. Klaar!
Keywords: stoven, curry, stoofschotel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!