Currywurst mit Pommes und Mayo

Typisch Duits gerecht
pinit

Een Berlijnse klassieker uit 1949

Currywurst mit Pommes und Mayo

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 uur Cook Time 1 uur Rest Time 4 uur Total Time 6 uren

Description

De Tweede Wereldoorlog is eigenlijk nog maar net voorbij. Europa likt haar wonden. Het Mashallplan neemt zijn eerste contouren aan en Berlijn staat op uit zijn duistere verleden in een nieuwe realiteit. Op de hoek van Kantstraße en Kaiser-Friedrich-Straße maakt een Imbissstand Herta Heuwer, een fastfoodtentje, geschiedenis: Herta pakt de traditionele Bratwurst, kookt deze en braadt hem vervolgens even aan. Ze serveert hem in stukjes met een saus op basis van tomatenpuree, worcestersaus, kerriepoeder, suiker en nog een paar ingrediënten. Ze doet er standaard Pommes (patat) bij, in tegenstelling tot de Bratwurst, die traditioneel wordt geserveerd met een broodje. Maar… een broodje kan ook.

Herta Heuwer gedenkplaat

Vandaag de dag is de Currywurst mit Pommes und Mayo niet meer weg te denken uit de Duitse fastfoodcultuur. Niet alleen kom je ze tegen op elke Weihnachtmarkt van elke stad in Duitsland, het is zo’n beetje een nationaal symbool geworden. De worst die ervoor gebruikt wordt is iets doorontwikkeld. je ziet nog steeds twee soorten: eentje die meer weg heeft van een Bratwurst en eentje die meer op de Bockwurst (een grote knakworst) lijkt. Beide zijn net even anders van smaak dan hun ‘gewone’ varianten. De saus is in de vrije handel te koop als Currysaus.

Ingrediënten

Voor de marinade:

Instructions

  1. Eerste voorbereidng:

    De worst kan rustig een seconde of 50 op 750W in de magnetron. Maar even braden of grillen is lekkerder. Paar minuutjes is genoeg.

  2. Tweede voorbereiding:
    • Snij de worst in stukjes
    • Giet er onfatsoenlijk veel currysaus overheen
    • Strooi er wat kerriepoeder over
    • Serveer met patat (zie recept) en mayonaise (zie recept), het liefst in een afschuwelijk lelijk kartonnen schaaltje
    • Klaar!
  3. Wijntip:

    Wat dacht u zelf?:) Kenners beweren dat een Sauvignon Blanc ook kan…

Keywords: haxe, varkensonderpoot, varkensbovenbeen, eisbein

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?