Crêpes Suzette
Pannenkoekje met Grand Marnier
Crêpes Suzette
Description
Crêpes Suzette is één van de vele recepten van de grootmeester van de Haute Cuisine, Maître Auguste Escoffier. En ook dit recept, zoals heel veel van zijn recepten, wordt aan alle kanten verbasterd. Ook wij zullen ons hieraan schuldig maken in dit recept. Waarom? Ach, gewoon lekker! Maar….we willen wel even de moeite nemen om het originele, nogal bescheiden, recept hier weer te geven:
Bakken met beslag A (zie boven), geparfumeerd met curaçao en mandarijnsap. Met romige boter bestrijken, geparfumeerd met curaçao en mandarijnsap.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor +/- 1 liter Escoffierbeslag type A:
En verder:
Keukengerei:
Uit de Franse traditiionele keuken
-
Maar nu wij:
- Maak een mooi samenhangend pannenkoekbeslag met de beschreven ingrediënten
- Bak een aantal mooie crêpes. U heeft er straks 4 nodig
- Laat de boter chambreren (op kamertemperatuur komen) en vermeng 50% suiker en 50% boter met elkaar
-
- Maak een mooi samenhangend pannenkoekbeslag met de beschreven ingrediënten
- Bak een aantal mooie crêpes. U heeft er straks 4 nodig
- Laat de boter chambreren (op kamertemperatuur komen) en vermeng 50% suiker en 50% boter met elkaar
- Pers een halve sinaasappel en doe wat sinaasappelsap bij het boter-suikermengsel.
- Smelt de sinaasappelboter in een grote koekenpan en laat even indampen (reduceren)
- Warm een scheut Grand Marnier op in een steelpannetje
- Voeg de sinaasappelmarmelade (klik voor recept) toe in de pan met de sinaasappelboter
-
- Leg de eerste crêpe in de pan
- Draai hem om zodat hij volledig bedekt is met het mengsel.
- Vouw twee keer op met behulp van een paletmes tot een kwart punt
- Pak de volgende crêpe en herhaal het proces. Nu heeft u vier opgevouwen crêpes in de pan met sinaasappelsaus.
- Steek de Grand Marnier in brand en giet over de crêpes.
-
Haal van het vuur en serveer, eventueel met een bol vanille-ijs.
-
Wijntip:
Schenk hierbij een fruitige schuimwijn of een zoete dessertwijn. Een Clairette du Languedoc, bijvoorbeeld.