Print opties

Cordon bleu roulé

Rollade met ham en kaas

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 50 min Total Time: 1 uur 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde kipschnitzel die menig verhemelte heeft bekoord.

Rollade??
Jazeker! Je kunt in principe ook een rollade maken die gevuld is met kaas en ham. En wel van verschillende soorten vlees ook. Bekijk hier dit leuke receptje.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Maak een keuze:
  • 1,5 kilogram kalfsfilet aan stuk (kalkoen- of varkensfilet kan ook)
  • 150 grammen beenham (wat dikker uitgesneden)
  • 150 grammen Emmental
  • boter (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Braadslee (of vleespennen)
  • Rolladetouw
  • Oven
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • Oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.
    • De filet even nakijken op onregelmatigheden (zeentjes, vliesjes).
    • Aan de lange kant op 1/3 hoogt insnijden tot bijna aan de rand en openklappen.
    • De filet op z’n kop draaien en weer op 1/3 hoogte insnijden, bijna tot aan de rand. Zo houdt u een mooie grote lap over
    • Kruid deze naar smaak met uw favoriete vleeskruidenmix of met zout (niet te veel) en peper
    • Leg de plakken kaas en ham op de kruiden: eerst kaas, dan ham, dan weer kaas
    • Rol de rollade strak en bind hem af met rolladetouw. Bekijk hier hoe
  2. Bereiding:
    • Leg de rollade in de braadslee met flink wat boter
    • De rollade braden  tot 68 ºC in de kern in een oven van 150 graden
    • Regelmatig arroseren (het braadvocht met een lepel over de rollade laten lopen)
    • Uit de oven halen en 5-6 minuten laten rusten voor het aansnijden (trancheren).
Keywords: veau, escaloppe, rundvlees, chapelure

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!