Cordon bleu roulé
Een knipoog naar de bekende Parijse koksopleiding
Rollade met ham en kaas
Cordon bleu roulé
Description
Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde kipschnitzel die menig verhemelte heeft bekoord.
Rollade??
Jazeker! Je kunt in principe ook een rollade maken die gevuld is met kaas en ham. En wel van verschillende soorten vlees ook. Bekijk hier dit leuke receptje.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Maak een keuze:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.
- De filet even nakijken op onregelmatigheden (zeentjes, vliesjes).
- Aan de lange kant op 1/3 hoogt insnijden tot bijna aan de rand en openklappen.
- De filet op z’n kop draaien en weer op 1/3 hoogte insnijden, bijna tot aan de rand. Zo houdt u een mooie grote lap over
- Kruid deze naar smaak met uw favoriete vleeskruidenmix of met zout (niet te veel) en peper
- Leg de plakken kaas en ham op de kruiden: eerst kaas, dan ham, dan weer kaas
- Rol de rollade strak en bind hem af met rolladetouw. Bekijk hier hoe
-
Bereiding:
- Leg de rollade in de braadslee met flink wat boter
- De rollade braden tot 68 ºC in de kern in een oven van 150 graden
- Regelmatig arroseren (het braadvocht met een lepel over de rollade laten lopen)
- Uit de oven halen en 5-6 minuten laten rusten voor het aansnijden (trancheren).