Coquilles ST. Jacques aux asperges
Een mooi recept voor het aspergeseizoen
Wat is het toch heerlijk als het aspergeseizoen er eindelijk aankomt. Eindelijk weer Hollandse asperges want zeg nou zelf – die dingen uit Israel en Zuid-Amerika, er is niks mis mee maar het gaat ook om dat idee dat je producten van Hollandse bodem eet: goed voor het milieu, en ja, eerlijk is eerlijk: gewoon leuk, zo’n traditie. Het aspergeseizoen begint ineens en voor je het weet is het ook alweer voorbij. Dus geniet, zolang het kan!
Dit recept combineert een aantal van de lekkerste dingen uit de grotemensenkeuken – witte asperges, room en coquilles St. Jacques. Dramatisch lekker...
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak de asperges schoon. Klik op de link om te zien hoe.
Mooie Elzassers zoals een Pinot Blanc of een Riesling passen goed. Een Chablis kan, een Grüner Veltliner misstaat ook niet.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!