Print opties

Cocktailsaus

Sauce Mayonnaise

Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Voor de garnalen- of krabcocktail

Cocktailsaus is een supermakkelijk te maken basis voor tal van lekkernijen. Cocktailsaus kan als aparte dipsaus worden geserveerd, kan gebruikt worden voor het garneren van salades, maar oorspronkelijk is de saus bedoeld voor de garnering van garnalen– of krabcocktail.

Ingrediënten
    Originele methode:
  • 200 milliliters mayonaise (zie recept)
  • 20 milliliters tomatenketchup
  • 70 milliliters room
  • 1 theelepel gemberstroop
  • 1 scheutje sherry
  • 1 scheutje Cognac
  • paprikapoeder (zoet)
  • 50 milliliters zout en witte peper (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Garde
  • Pannenlikker
Instructies
  1. Bereiding:

    • Maak een mooie mayonaise. Klik hier voor het recept.
    • Doe de mayonaise in een bekken. Voeg de tomatenketchup, Cognac, sherry, gembersiroop, paprikapoeder en citroensap toe aan de mayonaise.
    • Meng de ingrediënten goed door elkaar met een garde.
    • Doe de room in een aparte kom. Klop de room met een garde tot deze “pakt” en iets dikker wordt. Spatel de room door de rest van de saus en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!