Caesar salad - maar dan anders
Caesar’s salad, of caesarsalade, de klassieker uit de Verenigde Staten, is vernoemd naar Cesare (Caesar) Cardini , van Italiaanse afkomst, geboren in 1896, gestorven in 1956 in de USA. Cardini bezat een aantal hotels waar hij zelf als chef-kok werkzaam was, zowel in zijn woonplaats San Diego als over de grens in Tijuana (Mexico). Dit laatste gaf hem de mogelijkheid daar tenminste onder de “Prohibition” uit te komen, hetgeen door sommige gasten erg werd gewaardeerd. De salade gaf hij zijn eigen naam. Geen verband dus, noch met de grote Romeinse keizer, noch met het fameuze hotel/casino “Caesar’s Palace” in Las Vegas.
Deze salade, die erg populair is in de Verenigde Staten, behoort oorspronkelijk te bestaan uit Romeinse sla, croutons, parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, gekookt ei, Worcestershire saus, knoflook en zwarte peper. Vaak wordt hij echter geserveerd met kipfilet, ansjovis of iets dergelijks. Ook wordt aan de dressing tegenwoordig vaak mayonaise toegevoegd.
We hebben in dit recept de basis aangehouden en zijn van daaruit richting New Orleans vertrokken. Volgens ons zijn we redelijk goed "geland"...
Was de sla en verklein de bladeren met de hand door te scheuren. Dat is beter dan snijden.
Een frisse witte wijn. Een Savennières van de rechter Loireoever is mooi, bijvoorbeeld. Champagne kan ook goed.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!