Print opties

Cajun Caesar Salad

Caesar salad - maar dan anders

Cooking Method ,
Cuisine ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Cajun!

Caesar’s salad, of caesarsalade, de klassieker uit de Verenigde Staten, is vernoemd naar Cesare (Caesar) Cardini , van Italiaanse afkomst, geboren in 1896, gestorven in 1956 in de USA. Cardini bezat een aantal hotels waar hij zelf als chef-kok werkzaam was, zowel in zijn woonplaats San Diego als over de grens in Tijuana (Mexico). Dit laatste gaf hem de mogelijkheid daar tenminste onder de “Prohibition” uit te komen, hetgeen door sommige gasten erg werd gewaardeerd. De salade gaf hij zijn eigen naam. Geen verband dus, noch met de grote Romeinse keizer, noch met het fameuze hotel/casino “Caesar’s Palace” in Las Vegas.

Deze salade, die erg populair is in de Verenigde Staten, behoort oorspronkelijk te bestaan uit Romeinse sla, croutons, parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, gekookt ei, Worcestershire saus, knoflook en zwarte peper. Vaak wordt hij echter geserveerd met kipfilet, ansjovis of iets dergelijks. Ook wordt aan de dressing tegenwoordig vaak mayonaise toegevoegd.

We hebben in dit recept de basis aangehouden en zijn van daaruit richting New Orleans vertrokken. Volgens ons zijn we redelijk goed "geland"...

Ingrediënten
  • 2 sneetjes casinobrood (witte boterhammen)
  • 2 Bakbananen
  • 500 Icebergsla
  • 2 aardappelen (vastkokend)
  • cajunkruiden (naar behoeven)
  • rijstolie (naar behoeven)
  • 50 milliliters mayonaise (zie recept)
  • 1 eetlepel citroensap
  • olijfolie (naar behoeven)
  • worcestersaus (naar smaak)
  • melk (naar behoeven)
  • 12 kappertjes
  • verse knoflook (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • 16 Gamba's of scampi's (redelijk groot)
  • Keukengerei:
  • Bamboestokken
  • Knoflookpers
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Keukenpapier
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Maak een dressing van de mayonaise (klik voor recept), het citroensap, de worcestershiresaus en de melk
    • Knijp er ¼ teentje knoflook bij in
    • Flink wat zwarte peper uit de molen
    • Meng goed door elkaar
    • Voeg de kappertjes toe. Zoals u zult hebben gemerkt laten we bij dit recept de Parmezaanse kaas, die normaal prominent aanwezig is in de Caesar salad-dressing, achterwege.
    • Snij de korsten van het brood, snij het brood in blokjes en bak deze in olie tot ze mooi kleuren
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Plet een teentje knoflook en schep de croutons en de knoflook even door elkaar
    • Voeg een snufje zout toe
    • Vermeng nogmaals en verwijder de knoflook
    • Kruid de gamba’s met peper en zout
    • Rijg ze aan barbecuespiezen
    • Schil de bakbanaan, snij hem in plakjes en bak deze langzaam in olie tot ze gaar van binnen en krokant van buiten zijn
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Voeg nu wat cajunkruiden toe en schep de plakken door elkaar
  2. Was de sla en verklein de bladeren met de hand door te scheuren. Dat is beter dan snijden.

     

    BEREIDING

    • Grill de gamba’s op een matige barbecue of grillplaat. Afhankelijk van de maat zal dit ongeveer 1-2,5 minuten per zijde in beslag nemen.
    • Maak de sla aan met de dressing
    • Leg de sla op de borden, strooi de croutons er overheen, leg de gamba’s er bovenop. Garneer af met de plakjes bakbanaan. Klaar!
  3. wijntip witte wijn

    Een frisse witte wijn. Een Savennières van de rechter Loireoever is mooi, bijvoorbeeld. Champagne kan ook goed.

Keywords: ceasar, caesar, salad, cajun, plataan, bakbanaan, Mississippi, New Orleans

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!