Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes
Makkelijker dan u denkt!
Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Snij de zijkanten van de courgette af (ongeveer 8 mm dik) en snij daar een brunoise (kleine, recht afgesneden blokjes) van
- Hou deze apart
- Was en schil de aardappelen
-
Bereiding:
- Kook de aardappelen in de runderbouillon (klik voor recept) gaar
- Doe halverwege de kooktijd de broccoli erbij
- Doe een minuut of vijf voor het einde ook het hart van de courgette erbij
- Giet af en laat goed uitlekken
- Maak van het geheel met de staafmixer een stevige puree
- Voeg wat boter toe voor de smeuïgheid
- Mocht het te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht bij
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat een gesnipperde sjalot glazig worden in wat boter op middelmatig vuur (glaceren)
- Zeef daarna de sjalot uit de boter met een zeef of een schuimspaan en doe de apart gelegde blokjes courgette in de pan
- Schep een aantal keren om, en voeg vervolgens een scheut witte wijn toe
- Stoof tot beetgaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima)
- Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers
- Grill de brochettes op de BBQ, een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan zonder verdere toevoeging van vet
- Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden.
-
Serveertip:
Doe de puree in een spuitzak en spuit de puree op de warme borden. Garneer af met de brunoise van courgette.
-
Wijntip:
Een mooie ronde rosé.