Brochette van kippenlevertjes en guanciale op de grill

met pompoen uit de oven

Brochette van kippenlevertjes en guanciale op de grill
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
- Spoel de kippenlevers af onder koud water
- Dep ze droog met keukenpapier
- Snijd eventuele grote stukken kippenlever in kleinere stukken. Reken op 4-5 stukjes kippenlever per brochette.
- Breng de kippenleverstukjes op smaak met zout (niet te veel) en peper
-
Pak een mooi stuk guanciale en verwijder de zwoerd. Snij per stukje kippenlever een flinterdun plakje guanciale af op uw snijmachine.
-
Leg alles klaar.
-
- Wikkel de stukjes lever in de plakjes guanciale
- Rijg 3-5 rolletjes aan een bamboespies (let op - gaat u ze op de BBQ grillen in plaats van bakken in de pan week ze dan van tevoren in water)
- Herhaal dit proces tot het vlees op is
-
- Zet een koekenpan zonder vet op hoog vuur en laat gloeiend heet worden
- Bak de spiesjes mooi goudbruin krokant aan de buitenkant en medium rare tot well done binnenin, in zo'n 2-3 minuten per zijde. Dit kan ook op een hete barbecuegrill
-
Lekker met in de oven gegaarde of gegrilde pompoen.