Brochette van kippenlevertjes en guanciale op de grill

pinit

met pompoen uit de oven

Brochette van kippenlevertjes en guanciale op de grill

Difficulty: Beginner Prep Time 12 min Cook Time 10 min Total Time 22 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

    • Spoel de kippenlevers af onder koud water
    • Dep ze droog met keukenpapier
    • Snijd eventuele grote stukken kippenlever in kleinere stukken. Reken op 4-5 stukjes kippenlever per brochette.
    • Breng de kippenleverstukjes op smaak met zout (niet te veel) en peper
  1. Pak een mooi stuk guanciale en verwijder de zwoerd. Snij per stukje kippenlever een flinterdun plakje guanciale af op uw snijmachine.

  2. Leg alles klaar.

    • Wikkel de stukjes lever in de plakjes guanciale
    • Rijg 3-5 rolletjes aan een bamboespies (let op - gaat u ze op de BBQ grillen in plaats van bakken in de pan week ze dan van tevoren in water)
    • Herhaal dit proces tot het vlees op is
    • Zet een koekenpan zonder vet op hoog vuur en laat gloeiend heet worden
    • Bak de spiesjes mooi goudbruin krokant aan de buitenkant en medium rare tot well done binnenin, in zo'n 2-3 minuten per zijde. Dit  kan ook op een hete barbecuegrill
  3. Lekker met in de oven gegaarde of gegrilde pompoen.

Keywords: kalkoen, borst, filet, saté, marinade

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?