Print opties

Brisket van de grill

Cooking Method
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Rest Time: 15 min Total Time: 25 minuten
Servings 10
Beschrijving

Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het vooral op de grill gebruikt. Gezien de structuur van het vlees vergt dat enige kennis. Er zijn twee opties: A la minute en doorgegaard. Deze laatste optie vraagt om grilltijden in een gesloten BBQ van 4-6 uur, op een laag vuur, opdat het vlees mooi gaar en mals is. Ook komt het voor dat het vlees eerst voorgegaard wordt d.m.v. stoven in eenpan en pas daarna wordt gegrild. Wij hebben de gok gewaagd om u te laten zien dat onze Black Angus brisket ook om en om gegrild kan worden. Een leuk experiment. Wat u als resultaat mag verwachten is een ferm stuk rundvlees met een weergaloze smaak. Het is zeker geen stuk vlees voor beginners, en het heeft een stevige bite. We hebben ook een tweede recept voor u in petto. Hierbij wordt de brisket gestoofd in de pan. Klik hier voor dat recept.

Ingrediënten
    Vlees:
  • 10 x 250 grammen brisket (liefst USDA Prime)
  • vleeskruiden (of zout&peper)
  • 3 tenen knoflook
  • Keukengerei:
  • Barbecue
  • Aluminiumfolie
  • Knoflookpers
  • 10-20 Vleespennen
  • Koksdoek
Instructies
  1. Snij de brisket in plakken van iets meer dan een centimeter.

  2. Maak van de plakken degelijke porties. Indien de brisket iets dun uitvalt, gebruik dan vleespennen om van 2 plakken 1 portie te maken. 

  3. Kruid de plakken met uw favoriete vleeskruiden mengsel of zout&peper en met vers geperste knoflook.

  4. Leg de plakken op een hete houtskoolgrill en….

  5. … schroei dicht aan beide zijden.

  6. Haal het vlees van het vuur en leg het op aluminiumfolie. Haal de pennen uit het vlees.

  7. Pak het vlees in, eerst in de folie  ...

  8. ...en daarna in een koksdoek (of theedoek).

  9. Leg het vlees in een vuurvaste schaal en dek nogmaals af met folie. Laat het nu 15 minuten rusten. Klaar om te serveren!

  10. Serveertip:

    Bij dit gerecht zijn een frisse salade en home fries helemaal in hun element. Ook kruidenboter of daslookboter  (klik op de link voor de recepten) smaken hierbij perfect.

  11. wijntip rode wijn

    Mooie ronde jonge rode wijn met veel zon in de fles. Een Negroamaro bijvoorbeeld.

Keywords: brisket, tuinkeuken, buitenkeuken, kamado, ugly, pitmaster

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!