In het Nederlandse taalgebied heet dit gerecht of pasteitje of koninginnehapje. In België hoort men meestal het laatste. Benamingen verschillen, maar dat is niet alles. Ook de ingrediënten van dit gerecht kunnen zeer sterk verschillen. Zo kennen we de
Hoe dan ook - de basis zijn en blijven de ronde of vierkante bakjes van bladerdeeg, waarin een samenhangende vulling wordt gegoten die haar smeuïgheid meestal verkrijgt door een basis van béchamel, roux of ingedikte room/crème fraîche. We geven u hier een simpel recept, waarin u zelf met de bestanddelen kunt variëren.
Lees hier meer over het prepareren van zwezerik
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Kruid het vlees. Verwarm de oven tot 180° C. Snij de paddestoelen in redelijk kleine stukjes. Hak de ui. Snij het vlees in blokjes of reepjes van gelijke grootte. Kook de winterpeen en snij hem in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Deze snijwijze noemen we Parmentier.
Bereiding:
Serveertip:
Vul elk bakje met de ragout en giet er rijkelijk overheen op het (verwarmde) bord. Serveer onmiddellijk, zo heet mogelijk.
Wijntip:
Tja…dat ligt toch echt aan welke vulling u kiest. U kunt nog alle kanten op.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!