Börek met lamsgehakt, bulgur en groenten

pinit

Borek with minced lamb and veggies

Börek met lamsgehakt, bulgur en groenten

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 20 min Total Time 35 minuten

Description

Börek is heel populair in Turkije. Je kunt het overal in stalletjes kopen op straat. Het zijn rolletjes filodeeg, gevuld met vlees en/of kaas. Borek komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. de Turken hebben het daar vandaan tijden de heerschappij van het Ottomaanse rijk mee naar huis genomen. Börek kunt je vullen met een traditionele vulling of je kunt je eigen fantasie laten gaan. Zoals bijvoorbeeld in dit gerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 12 böreks

De börek

Keukengerei:

Instructies

  1. Lamsgehakt

    Koop of maak zelf lamsgehakt (zie recept)

    • Giet een scheut olijfolie in een cocotte of braadpan en laat heet worden
    • Voeg het gehakt toe en schep een paar keer om
    • Voeg de bulgur toe en schep weer een paar keer om
    • Voeg de groenten toe
    • Stoof het geheel om middelhoog vuur in 10 minuten beetgaar.
    • Breng op smaak met ras el hanout, zout, peper en knoflook
  2. Prepareer het filodeeg:
    • Snij van elk vel filodeeg 4 even grote rechthoeken 20x25cm
    • Leg twaalf rechthoeken filodeeg naast elkaar op een droge werkplek
    • Wrijf de vellen aan 1 kant in met gesmolten boter
    • Leg op ieder vel een tweede vel
  3. Vullen en vouwen:
    • Leg op het midden van de deegvellen evenveel vulling
    • Vouw de zijkanten van de deegvellen (de twee lagen tegelijk) over de vulling
    • Rol nu het geheel op als een wrap
    • Plaats in de oven op 180 graden
    • Bak de böreks 15-20 minuten tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn
    • Haal ze uit de oven en laat ze even rusten
  4. Leg een paar plakjes flinterdun gesneden vleestomaat op de borden en strooi er wat grof gesneden vers korianderblad overheen. Leg daar de böreks op. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?