Biefstukpunten, broccolirijst en shi-take

pinit

Biefstukpunten, broccolirijst en shi-take

Difficulty: Beginner
Servings: 4

Description

Biefstukpunten. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Snij het vlees in blokjes

    Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er blokjes van 3 à 4 cm van.

  2. De paddenstoelen
    • Snij een ui in halve ringen
    • Snij de shi-take in plakjes van 4 mm
    • Doe 2/3 van de boter in een koekenpan en sauteer de ui en stoof iets door tot deze mooi gaar is
    • Voeg de paddenstoelen toe en gaar deze met de ui
    • Laat rusten
  3. Het ei
    • Klop een ei met de room tot een glad mengsel
    • Bak dit als een hele dunne pannenkoek op laag vuur in een met olijfolie vetgemaakte platte koekenpan
    • Haal uit te pan, rol op en snij er dunne reepjes van
    • Kneus de amandelen
  4. Sauteren
    • Doe de rest van de (geklaarde) boter in een koekenpan
    • Laat goed heet worden
    • Bak de blokjes vlees op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.
    • "Wok" ondertussen de broccolirijst in een sauteuse met een scheutje olijfolie een minuutje of 5 op matig vuur. Zelf broccolirijst maken? Natuurlijk kan dat. Volg dit recept. Het is van bloemkoolrijst maar het proces is hetzelfde.
    • Voeg op het laatst de reepjes ei en de stukjes amandel toe
    • Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
  5. Serveertip:

    Serveer met een klein blaadje van de selderijstengel, Het aroma daarvan past enorm goed bij de smaak van Shi-take.

  6. Een mooi glas volle rode wijn. Een Languedoc Rousillon, bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
Keywords: biefstuk, rode wijn, saus

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?