Biefstukpunten, broccolirijst en shi-take
Biefstukpunten, broccolirijst en shi-take
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Snij het vlees in blokjes
Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er blokjes van 3 à 4 cm van.
-
De paddenstoelen
- Snij een ui in halve ringen
- Snij de shi-take in plakjes van 4 mm
- Doe 2/3 van de boter in een koekenpan en sauteer de ui en stoof iets door tot deze mooi gaar is
- Voeg de paddenstoelen toe en gaar deze met de ui
- Laat rusten
-
Het ei
- Klop een ei met de room tot een glad mengsel
- Bak dit als een hele dunne pannenkoek op laag vuur in een met olijfolie vetgemaakte platte koekenpan
- Haal uit te pan, rol op en snij er dunne reepjes van
- Kneus de amandelen
-
Sauteren
- Doe de rest van de (geklaarde) boter in een koekenpan
- Laat goed heet worden
- Bak de blokjes vlees op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.
-
- "Wok" ondertussen de broccolirijst in een sauteuse met een scheutje olijfolie een minuutje of 5 op matig vuur. Zelf broccolirijst maken? Natuurlijk kan dat. Volg dit recept. Het is van bloemkoolrijst maar het proces is hetzelfde.
- Voeg op het laatst de reepjes ei en de stukjes amandel toe
- Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
-
Serveertip:
Serveer met een klein blaadje van de selderijstengel, Het aroma daarvan past enorm goed bij de smaak van Shi-take.
-
Een mooi glas volle rode wijn. Een Languedoc Rousillon, bijvoorbeeld.