Print opties

Arrosto di maiale a modi porchetta

Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 4 uur Cook Time: 1 uur Total Time: 5 uren
Beschrijving

Porchetta. Op iedere markt in Midden- en Zuid Italië is het te koop. Speenvarken aan het spit, zonder bot, waar dunne plakjes van afgesneden worden voor op een heerlijk broodje. Thuis maken, kan dat? jazeker! Het is dan misschien niet helemaal hetzelfde maar het kan zeker. U kunt het beste starten met buik. Het meest authentieke resultaat krijgt met u buik met zwoerd. 

Ingrediënten
  • varkensbuik (liefst zonder been, met zwoerd)
  • grof zeezout (naar smaak)
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • zwarte peper (flink wat)
  • olijfolie
  • Keukengerei:
  • Oven
  • Bakblik
  • Rolladetouw
  • Vleesmes
  • Kernthermometer
Instructies
    • Bestrooi de varkensbuik aan alle kanten met grof zout en zwarte peper
    • Wrijf hem in met olijfolie
    • Leg op de binnenkant de rozemarijn en de tenen knoflook
    • Rol de buik op (als u zwoerd heeft moet die aan de buitenkant zitten) en bindt op zoals hier aangegeven
  1. Marineren
    • Pak stevig in huishoudfolie
    • Laat 4 uur marineren in de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bereiden
    • Haal het vlees uit de folie
    • Leg het in een bakblik of ovenschaal
    • Braad hem +/- 30-80 minuten, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees, op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
    • Overgiet af en toe met wat olie om het vlees mooi sappig te houden (arroseren)
    • Haal uit de oven en laat rustig afkoelen tot kamertemperatuur
  3. Serveertip

    Snij zo dun mogelijke plakjes en serveer met brood

Keywords: porchetta, maiale, varkensbuike

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!