Ouderwets lekker
Appeltaart. Wat moeten we daar nou verder over zeggen? Het staat op uithangborden van kroegen en eetgelegenheden, het verbindt winkelende Nederlanders met elkaar, het is het geheime wapen van makelaars en huisjesmelkers en...naar de lucht krijg je heimwee. Waarom? Omdat moeder nou eenmaal de lekkerste maakt. Maar we doen tóch een poging!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Gebruik 3/4 van het deeg.
Beboter de vorm.
Maak van het 1/4 deeg en de afsnijdsels weer een samenhangend geheel.
Rol uit op 3-4 millimeter.
Snij met een mes of deegsteker even brede stroken.
Maak intussen de vulling:
Stort de vulling over in de springvorm.
Druk de vulling stevig aan.
Breng de deegstroken aan in een ruitpatroon
Klop een ei los en smeer hiermee de stroken in voor extra glans
Bak de taart in 70-75 minuten gaar en goudbruin. Klaar!
Serveer met een flinke dot slagroom of met crème Anglaise (zie recept).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!