Natuurlijk, er zijn weer een miljoen varianten… De ene familie doet het pittiger, de andere zachter. Oma 1 doet er wel basilicum in, oma 2 niet. Je kunt dus variëren. Overigens - onderstaande gazpacho ston op het menu in een Restaurant dat we hebben bezocht in Sevilla. Mooi opgedirkt met zongedroogde tomaatjes, gekookt ei en jamon Ibérico. Keurig.
[caption id="attachment_10906" align="aligncenter" width="747"] Gazpacho in Sevilla[/caption]Zorg voor verse, smakelijke producten. Mooi is minder belangrijk, het gaat om de intensiteit van de smaak.
Snij een gedeelte van de de groenten in brunoise voor de garnituur.
Doe de rest in een blender.
Voeg de basilicum toe.
Voor een nog mooiere tomatensmaak hebben wij een paar blokjes bevroren sugo (klik voor recept) toegevoegd.
Zet de blender aan en voeg eerst azijn toe…
dan olie...
...dan water.
Proef en breng op smaak met zout, peper en Tabasco.
Voeg ijsklontjes toe, samen met het broodkruim en draai de blender tot een smeuïg geheel ontstaat.
Proef een laatste keer en pas de smaak nog aan indien nodig. Uw gazpacho mag op de borden.
Het is leuk om uw gazpacho een extra bite en een vrolijke presentatie te geven door de borden op te maken met de brunoise van de groenten.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!