Amuse van kastanjepolenta en gekonfijte sjalot
We hebben allemaal wel eens een feestje...
Amuse van kastanjepolenta en gekonfijte sjalot
Description
Een simpele amuse-gueule voor een ludiek begin van uw culinaire avond. Dit recept heeft meegedaan aan het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6. Sterker nog: De kok die het had gemaakt heeft de uitzending ermee gewonnen. Dus, snel aan de slag! Deze amuse is makkelijk te maken maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin een dag van tevoren met de voorbereidingen!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Schil de sjalotten en hak ze (niet al te) fijn.
- Doe wat boter in een cocotte en laat hierin de sjalotten even glazig worden (glaceren)
- Nog voordat ze bruin gaan kleuren zet u het vuur lager
- Blus de boter af met de wijn, voeg de suiker doe, en laat de wijn indampen tot de helft. Dek de pan af en zet de uien op een zeer laag pitje. Laat net zolang stoven tot de uien gaar en zacht zijn en de saus stroperig is geworden. Breng op smaak (voorzichtig) met zout en een minuscuul snufje peper.
- Maak de polenta volgens de instructie op het pak (sommige merken vragen om een 1:4 verhouding met water, de andere weer 1:3. In ons geval vervangt u 50% van het maïsmeel met kastanjemeel. Zodra het mengsel klaar is stort u het in een garneerring. Even laten afkoelen om op te stijven en vervolgens snijd u mooie ronde plakjes van de polenta.
-
- Maak de kastanjepolenta volgens ons recept (klik hier)
- Zodra het mengsel klaar is stort u het in een garneerring. Even laten afkoelen om op te stijven en vervolgens snijd u mooie ronde plakjes van de polenta
-
Serveertip:
- Serveer de amuse op een warm bordje met een blad shiso purple voor een extra geurdimensie
- Drapeer wat gekonfijte ui over de polentaschijfjes. Klaar!
-
Wijntip:
Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij deze amuse past een goede Touraine prima.