Print opties

Amuse van gerookte zalm met Sahnemeerrettich en gepocheerd kwartelei

Cooking Method
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Sahnemeerrettich

De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, poedersuiker en dunne room. Klik op de link voor het recept.

Ingrediƫnten
  • 4 kwarteleieren
  • 4 theelepels Sahnemeerrettich (mierikswortelsaus)
  • 100 grammen gerookte zalm
  • Keukengerei:
  • Spatel
  • Zeef
Instructies
  1. Voorbereiding
    • Snij mooie rechte reepjes van 2 cm breedte en 8 cm lengte van de zalm en draai er rolletjes van
    • Zet deze, bijvoorbeeld, rechtop op een amuselepel
    • Doe er een toefje Sahnemeerrettich op.
  2. Kwarteleitjes pocheren
    • Gebruik hiervoor alleen verse eieren. Breng ruim water aan de kook en haal de pan van het vuur
    • Doe er een snufje zout en een paar druppels azijn in
    • Breek de eitjes in een apart schaaltje
    • Breng het water een beetje aan het kolken met een spaan en en laat ze voorzichtig in het water glijden
    • Na korte tijd slaat het eiwit blind en wordt het stevig. Op dit moment zijn de eitjes klaar en is de dooier nog vloeibaar
    • Haal de eitjes voorzichtig uit het water en koel ze door ze in een bad met ijskoud water te laten glijden
  3. Serveertip:

    Leg de kwarteleitjes bij de zalmrolletjes. Klaar!

Keywords: sahne, mierikswortel, amuse, zals, kwartel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!