Amuse van gerookte zalm met Sahnemeerrettich en gepocheerd kwartelei

We hebben allemaal wel eens een feestje...
pinit

Amuse van gerookte zalm met Sahnemeerrettich en gepocheerd kwartelei

Difficulty: Gevorderd Prep Time 5 min Cook Time 6 min Total Time 11 minuten
Servings: 4

Description

Sahnemeerrettich

De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, poedersuiker en dunne room. Klik op de link voor het recept.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding
    • Snij mooie rechte reepjes van 2 cm breedte en 8 cm lengte van de zalm en draai er rolletjes van
    • Zet deze, bijvoorbeeld, rechtop op een amuselepel
    • Doe er een toefje Sahnemeerrettich op.
  2. Kwarteleitjes pocheren
    • Gebruik hiervoor alleen verse eieren. Breng ruim water aan de kook en haal de pan van het vuur
    • Doe er een snufje zout en een paar druppels azijn in
    • Breek de eitjes in een apart schaaltje
    • Breng het water een beetje aan het kolken met een spaan en en laat ze voorzichtig in het water glijden
    • Na korte tijd slaat het eiwit blind en wordt het stevig. Op dit moment zijn de eitjes klaar en is de dooier nog vloeibaar
    • Haal de eitjes voorzichtig uit het water en koel ze door ze in een bad met ijskoud water te laten glijden
  3. Serveertip:

    Leg de kwarteleitjes bij de zalmrolletjes. Klaar!

Keywords: sahne, mierikswortel, amuse, zals, kwartel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?