Amuse van gerookte zalm met Sahnemeerrettich en gepocheerd kwartelei
We hebben allemaal wel eens een feestje...
Amuse van gerookte zalm met Sahnemeerrettich en gepocheerd kwartelei
Description
Sahnemeerrettich
De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, poedersuiker en dunne room. Klik op de link voor het recept.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
- Snij mooie rechte reepjes van 2 cm breedte en 8 cm lengte van de zalm en draai er rolletjes van
- Zet deze, bijvoorbeeld, rechtop op een amuselepel
- Doe er een toefje Sahnemeerrettich op.
-
Kwarteleitjes pocheren
- Gebruik hiervoor alleen verse eieren. Breng ruim water aan de kook en haal de pan van het vuur
- Doe er een snufje zout en een paar druppels azijn in
- Breek de eitjes in een apart schaaltje
- Breng het water een beetje aan het kolken met een spaan en en laat ze voorzichtig in het water glijden
- Na korte tijd slaat het eiwit blind en wordt het stevig. Op dit moment zijn de eitjes klaar en is de dooier nog vloeibaar
- Haal de eitjes voorzichtig uit het water en koel ze door ze in een bad met ijskoud water te laten glijden
-
Serveertip:
Leg de kwarteleitjes bij de zalmrolletjes. Klaar!