Amandelkoekjes

pinit

Amandelkoekjes

Description

Wij maken voor deze koekjes een deeg dat veel lijkt op tuiles (klik voor recept).

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructions

    • Verwarm de oven voor op 180° C
    • Maak een mal van karton of kunststof van ongeveer 2mm dikte. Snijd 9 rechthoeken uit
  1. Maak een crème van de (zachte) boter, de poedersuiker en een snufje zout.

  2. Voeg de eiwitten...

  3. en vervolgens de bloem toe.

    • Leg de mal op bakpapier of een siliconen bakvel
    • Schep een beetje deeg op een lepel en deponeer het in het midden van de uitgesneden rechthoeken
  4. Trek het deeg met een paletmes of een deegsteker zo gelijkmatig mogelijk in de vormen.

    • Verwijder de vorm en leg het deeg in de oven
    • Bak het flinterdunne deeg razendsnel in een oven van 180° C tot het aan de randen begint te kleuren. Klaar!

    Tip:
    U kunt amandelschaafsel toevoegen aan het deeg. let wel op: het vullen van de vormen wordt er daardoor niet makkelijker op.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?