Print opties

Aïoli

Cooking Method
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 1
Beschrijving

Zelf maken

In het Frans wordt het met twee puntjes op de i geschreven. Dit typisch Provençaalse gerecht wordt in het Zuiden van Frankrijk vooral gegeten bij visgerechten, zoals bijvoorbeeld deze heelijke vissoep. Afspraak bij de tandarts morgen? Verzetten. Andere oplossing is er niet. Een date? Mee laten eten!

Voor zo'n 400ml:
  • 2 eidooiers
  • 350
  • 6 tenen knoflook
  • 1/2 theelepels grof zeezout
  • peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Knoflookpers
Instructies
    • Splits de eieren, gebruik alleen dedooiers
    • Voeg 6 tenen knoflook toe door een knoflookpers
  1. Zout toevoegen en tot een min of meer gladde pasta mengen.

  2. Net als mayonaise de emulsie met olie opkloppen tot een egale, stijve saus. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!