Biefstukreepjes in rodewijnsaus
Biefstukreepjes in rodewijnsaus
Ingrediënten
Garnituur en saus:
Instructies
-
Voorbereiding:
Gebruik magere biefstuk- of ossenhaaspunten en snij er reepjes van.
-
Vlees kruiden
Kruid het vlees met peper en zout naar smaak.
-
Sauteren
- Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan
- Laat goed heet worden
-
Afgaren en narijpen
Bak de reepjes op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.
-
- Deglaceer met de rode wijn
- Verwijder direct daarna het vlees
- Houd apart
-
- Laat de wijn bijna volledig verdampen
- Voeg de room toe
- Breng aan de kook en laat eventjes wat indikken (reduceren)
-
Monteren
Voeg een klontje boter toe en meng goed door elkaar om de saus mooi te laten glanzen (monteren). Klaar!
-
Serveertip:
Serveer met een in de schil gekookte aardappel (zie afbeelding) of een mooie aardappelpuree (zie recept) en haricots verts.
-
Een mooi glas volle rode wijn. Een Syrah, bijvoorbeeld.