Biefstuk en entrecôte met eigengemaakte kruidenboter

Toen kruidenboter nog kruidenboter was
pinit

Biefstuk en entrecôte met eigengemaakte kruidenboter

Difficulty: Beginner
Servings: 6

Description

Wie kan zich de goede tijden nog herinneren, toen kruidenboter nog kruidenboter was? Bent u een van die liefhebbers? Probeer hem dan eens thuis te maken!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • De beste maat vlees is 100 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas), en 100 gram entrecote per persoon U kunt starten met voorgesneden stukken, dan komt u vaak iets royaler uit, of u kunt zelf van hele stukken vlees de juiste gewichten snijden. Snijdt u de entrecote zelf, snij dan vooral niet te dun: dat doet het vlees geen goed. U kunt beter een wat hogere entrecote dwars door snijden dan een hele dunne maken
    • Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel
    • Steek de barbecue aan.
  2. Bereiding van de boter:

    Zie recept op deze pagina.

  3. Bereiding van het vlees:

    Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken (55-58 graden in de kern). Gebruik hiervoor een kernthermometer of hanteer de “Finger test“. Leg een schijfje beurre maitre d’hotel op het vlees en serveer met een frisse sla, eventueel een gekookt rivierkeeftje voor de show en wat kartoffelsalade. Klaar!

Keywords: biefstuk, kruidenboter, maitre d'hotel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?