Een kwartelei, het ei van de (tamme) legkwartel, is een wonder van de natuur: het wordt beschouwd als het product van dierlijke oorsprong met het meest evenwichtige gehalte aan eiwitten, vitaminen, mineralen en enzymen . Het is vijf keer kleiner dan een kippenei , maar bevat 5 maal meer fosfor (zeer nuttig voor de hersenen, botten en tanden), 7 keer meer ijzer, 6 keer meer vitamine B1 (die een cruciale rol speelt in de groei en de goede werking van hart en bloedvaten , het spijsverterings- en zenuwstelsel) en 15 keer meer vitamine B2 (goed voor groei en weefselherstel). Oh ja, en het bevat geen cholesterol !

Kwarteleieren zijn van oudsher bekend om hun helende werking. Ze schijnen positief te werken op ons immuunsysteem en hebben goede invloed op onze luchtwegen. Daarbij komt nog eens een keer dat ze er leuk uitzien en prima dienen als decoratie op een mooi opgemaakt bord.

Zie ook: ei

Franse term: Œuf de caille
Duitse term: Wachtelei
Engelse term: Quail egg

Recepten met kwartelei: