Marchand-de-vin-saus
Sauce marchand de vin
Sauce marchand de vin
Marchand-de-vin-saus
Description
Ideaal gezelschap voor allerlei rood vlees, zoals tournedos, entrecote, rib-eye, roastbeef (rosbief) en dergelijke. Marchand-de-vinsaus (Fr. ‘Saus van de wijnkoopman’) is een simpele, maar oh zo lekkere combinatie van sjalotten en rode wijn.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Snij de boter in blokjes en leg deze in de koelkast om hard te worden.
-
- Hak de sjalotten ragfijn
- Verwarm de boter in een cocotte of andere pan met dikke bodem
- Voeg de sjalot toe en verwarm deze tot hij glazig wordt maar nog niet begint te kleuren (glaceren)
- Demi-glace (klik voor recept) toevoegen en even latten sudderen
- Afblussen met de wijn (deglaceren), laurier en tijm toevoegen en laten indampen (reduceren) tot ongeveer 3/4
- Zout en peper op smaak
- Zeven
- Nu de ijskoude klontjes boter stuk voor stuk toevoegen (monteren) en de saus mooi liëren met een garde
- Blijven kloppen tot het geheel mooi glad is
- Klaar!