Risotto broccoletti e carota
Risotto broccoletti e carota
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
Snij de rauwe wortel en aspergebroccoli in blokjes van niet groter dan 1 x 1 x 1cm (parmentier).
-
Zet de helft van de boter op in een pan.
-
Voeg de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
-
Nu de groente erbij.
-
Blus af met Champagne of witte wijn (deglaceren).
-
- Schep goed om
- Paar druppels citroensap erbij voor de frisheid
-
Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale...
-
...opdat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
- Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
- Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak af met paar paar eetlepels Parmezaanse kaas of Grana.
-
Serveertip:
Serveer in hete, diepe borden en zet nog wat extra geraspte kaas op tafel. Klaar!
-
Deze risotto is enorm verfijnd van smaak. Een witte wijn zonder hout, niet te zwaar, zonder teveel poeha en aan de droge kant, vindt hier zijn beste reisgezel. Wij zeggen: Frascati. Een lichte rosé kan ook.