Risotto broccoletti e carota

pinit

Risotto broccoletti e carota

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Snij de rauwe wortel en aspergebroccoli in blokjes van niet groter dan 1 x 1 x 1cm (parmentier).

  3. Zet de helft van de boter op in een pan.

  4. Voeg de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar

  5. Nu de groente erbij.

  6. Blus af met Champagne of witte wijn (deglaceren).

    • Schep goed om
    • Paar druppels citroensap erbij voor de frisheid
  7. Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale...

  8. ...opdat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.

    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  9. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Maak af met paar paar eetlepels Parmezaanse kaas of Grana.

  11. Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto

    Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

            

  12. Serveertip:

    Serveer in hete, diepe borden en zet nog wat extra geraspte kaas op tafel. Klaar!

  13. Deze risotto is enorm verfijnd van smaak. Een witte wijn zonder hout, niet te zwaar, zonder teveel poeha en aan de droge kant, vindt hier zijn beste reisgezel. Wij zeggen: Frascati. Een lichte rosé kan ook.

    wijntip witte wijn
Keywords: rijst, risotto, winterpeen, bimi

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?