Balsamicoazijnsaus
Riduzione di aceto balsamico
Balsamicoazijnsaus
Description
Tagliata (klik voor recept) is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants, gemaakt van de “costata” (rib-eye), de lombo (lende) of de “fiorentina” (T-bone). Tagliata worst vaak geserveerd met deze heerlijk saus van gereduceerde balsamicoazijn.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
Bereiding:
U heeft een hoeveelheid balsamicoazijn nodig waar u misschien even van schrikt. Niet doen. Het is echt zo.
- Giet de balsamicoazijn in een steelpannetje en zet op zacht vuur
- Laat warm worden
- Voeg de specerijen toe
- Houdt u van een wat zoetere smaak, doe er dan een flinke lepel honing bij
- Laat zachtjes inkoken zodat de specerijen mooi hun werk kunnen doen
- Wanneer de vloeistof tot de helft is ingekookt mag deze van het vuur
- Heel even nakijken op zout en indien nodig zouten
- Filteren door een zeefje. Klaar!